Българи в Барселона Новини Събития Хора

Балкански фестивал в Барселона- ВХОД СВОБОДЕН

Балкански фестивал Барселона

За четвърта година ще се проведе балканският фестивал Balkabarna в Барселона.

Група страстни любители на балканската музика и култура са се събрали, за да организират най-веселото събитие през май в града. С тази разлика, че този път ще е на открито пространство, със свободен достъп за публиката. Така, че нямаш извинение да не дойдеш тази неделя! Чети по-долу какво ще е българското представяне във фестивала.

Място: carrer de Carmen Amaya, 16, 08005 Barcelonа, Parc del Poblenou (внимание, не е паркът до бул. Диагонал, а този до плажа)

Дата: 20.05.2018 г. 

Час: Цял ден от 12 ч на обяд до 12 ч вечерта.

Вход: Свободен

Балкански фестивал Барселона
Събитието във Фейсбук

На фестивала ще се насладим освен на много концерти, представления, кръжоци, занимални за най-малките, храна от Балканите, така и на богато българско участие. Ето какво разбрахме от кухнята на събитието:

Българското участие:

 • Традиционни и гурме баници от Banitsa Barcelona
 • Фолклорна програма от ФФ „Старият чинар“, която ще включва:
  • танци на най-малките в 13:30 ч. и след това урок по народни танци за всички
  • заучаване на друго българско хоро в 16 ч и от 17 ч.- голямо хоро за всички

 

***Линк към събитието тук.***

 

 • Щанд на Асоциация „Свети Георги“ за приятелство и сътрудничество България-Каталуния, с представяне на Българско училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Барселона. Сънародниците ни ще имат възможността да запознаят чужденците с част от магията на България и фолклора й. Подготвили са изложение на книги, учебници, помагала, снимки и презентационни материали. Ще направят работилница за кирилски букви. Ще има кът за запознаване със сръчността на българката и красотата на българските народни носии. Ще бъдат изложени и оригинални носии.
  българско училище Барселона
  Българско неделно училище в Барселона
 • В концертната част на фестивала ще участва и съставът по народни танци към българското училище и асоциацията „Свети Георги“- ФФ Гергьовден
  Фолклорна формация Гергьовден Барселона
  Фолклорна формация „Гергьовден“ Барселона
 • Дизайнерско ателие Mamu atelier textil, със собственик Блага Златков, ще представят продукти с български мотиви- чанти, дрехи, сувенири, накити.шивашко ателие Барселона
 • И наша милост- екипът от сайта и мобилното приложение „За Барселона“ ще присъства на фестивала в ролята на информационен портал за българската общност в Барселона. В случай, че на някой чужденец му стане интересно да научи повече за живота на малката ни общност, която се събира от време на време по празници и делници, то ние ще сме там за да дадем отговорите. Но най-вече ще се радваме да се засечем със сънародници и да си поприказваме на български език, да послушаме балкански ритми и да се забавляваме по нашенски! 😉
  мобилно приложение за Барселона
  мобилно приложение за Барселона

Очакваме те!

Цялата програма на фестивала може да видиш тук. 

Leda

Леда е създател на сайта "За Барселона". Влюбва се в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук, където намира и другата голяма любов на живота си- също българин в Барселона. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент. Страда от постоянни изблици на нови идеи и проекти, за които трудно й достигат 24 часа от ежедневието.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *