Барселона номер 1 в Европа по употреба на кокаин

наркотици в Барселона

Специално проучване от март 2017 г установи, че в Барселона се употребяват най-много наркотични средства, начело с кокаина.

Как се разбра, че именно Барселона е номер 1 в тази непристойна класация, четете в последствие.

Научно изследване в 56 европейски града от 19 страни, проведено през март 2017 г. имало за цел да проучи нивата на наркотици в отпадните води на канализациите. Европейската комисия по наркотици засякла най-големи нива в пробите от Барселона. От следната графика се виждат резултатите, взети в продължение на една седмица всеки ден. наркотици в Барселона

Европейският център за мониторинг на наркотиците и пристрастяването към наркотици (Emcdda) показва в доклада си, че в Барселона се използват средно по 965 милиграма наркотици на 1000 човека. Това е най-високата стойност от началото на замерването през 2011 г. Интересно е, че през седмицата Барселона води класацията, но през уикендите в град Цюрих резултатите са по-големи. Пробите са правени за наркотиците кокаин, екстази, амфетамини и метамфетамини.

Изследването показва още, че употребата на кокаин е най-висока в западните и южните европейски градове, като данните имат възходяща тенденция. В по-голямата част от източноевропейските градове е много ниска до незначителна.

Изненадващо, Швейцария има пет града, които се класираха в челната десятка за употребата на кокаин.

Изследването установи, че нивата на кокаин и екстази в отпадъчните води рязко се увеличават в почивните дни в повечето градове, докато употребата на амфетамин изглежда по-равномерно разпределена през седмицата.

 

Тагове

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *