Българката Десислава Томова представя книгата си на испански в Барселона

Десислава Томова е родена в София. Завършила e Бакалавърска програма по „Персонифицирана аудиовизуална журналистика“ и Магистърска програма „Театрална режисура в европейски контекст“ в Нов Български Университет. Работи като журналист, сценарист, артмениджър и копирайтър. През 2014 година живее няколко месеца в Барселона по програмата „Еразъм за млади предприемачи”. От 2012 година до момента е част от екипа на Международният филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ. Именно престоят й в Барселона я вдъхновява да напише книгата си „Хронографът на д-р Коен“. 

Книгата показва живота на една съвременна млада българка. През какви трудности, сривове и метаморфози преминава героинята, за да постигне катарзис.

Това е роман за любовта във всичките й проявления. В представената интимна история се съчетават визуалната поетика и дрезгавият хумор, носталгията по една уязвена идентичност, несподелените любови и начинът, по който те са преживени и безвъзвратно изгубени… Действието се развива в столицата на България – София и в европейския Ню Йорк – Барселона.

В книгата авторката търси оригиналното, необичайното, автентичното.

На 20-ти юли ще се състои представянето на „Хронографът на д-р Коен“ на испански език. Събитието ще се състои в  магазина Casa del libro, с адрес Passeig de Gracia 62, oт 18 ч. Музикален съпровод от

Заповядайте!
Книгата може да бъде поръчана и онлайн: на испански тук., на български тук., Kindle edition.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *