Какво интересно през май в Барселона

Барселона през май 2017

През май може да се твърди, че лятото в Барселона е вече тук. Въпреки, че не са изключени температурни промени и някои превалявания, времето е предимно слънчево и все по-топло. Множество събития предстоят в града. Ето някои от най-интересните:

4-14 май Hotel tapa tour:

Повечето хотели в Барселона ще отворят врати за публика и ще предложат различни кулинарни изкушения, коктейли, партита и занимания за малки и големи.

7 май – Ден на майката

В Испания има ден на жената (8 март) и ден на майката, който се пада през първата неделя на месец май. 

11- 21 май Automobile Barcelona

Изложение на моторни превозни средства. От 1919 г. насам всяка година по два пъти любителите на коли, мотори и други моторни, си дават среща в Барселона. През тази година се очаква да бъде посетено от над 700 000 души. Мястото е Fira Montjuïc.

20 май Нощ на музеите

От 19 ч. до 1 ч. през нощта на 20-ти май ще се проведе „Нощта на музеите“. С безплатен вход ще се включат над 80 места в Барселона и L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià и Santa Coloma de Gramenet. Предвидени са множество концерти, представления, литературни четения и други. Традиционно в тази нощ над 100 000 души посещават поне по 1 музей в Барселона и околностите. Тази инициатива се провежда в още 40 европейски страни, включително и България.

31 май- 4 юни  Primavera Sound

Това е един от най-значимите музикални фестивали в Европа и не само.В него участват топ имена от различни жанрове на модерната музика, както и знаменити DJ-и. Тази година се провежда в Parc del Forum, като ще има и много събития на други места в града. В канала им YouTube Primavera Sound TV ще бъдат пускани на живо някои от концертите.

Пропуснахме ли някое събитие? Напишете ни го в коментар 🙂

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *