Новини

Кои са най-добрите болници в Испания?

болници в Испания

Четири са болниците в Барселона, които са сред най-добрите в Испания, според индекса за качеството на здравните заведения в страната (IEH) за 2017 г.

Hospital Clínic, Vall d’Hebrón, Quirónsalud и Teknon- това са номинираните от 1750 професионалисти в сферата.

На първо място в престижната класация е Fundación Jiménez Díaz (Madrid), следвана от Hospital Clinic (Barcelona) и La Paz (Madrid), съответно на второ и трето място.

В обръщението си, директорът на IEH 2017, Хесус Санчес Ламбас, определя испанските болници като едни от най-добрите в света, въпреки че платежоспособността и устойчивостта на системата не са гарантирани.

Критериите за класиране на най-добрите испански болници са сбор от качество на обслужване, медицински грижи, удовлетворение на пациента, иновационни подходи, персонални грижи и оползотворяване на ресурсите. Ето и цялата класация за 2017 г:

  1. Fundación Jiménez Díaz (Madrid);
  2. Hospital Clinic Barcelona;
  3. La Paz (Madrid);
  4. Hospital Quirónsalud Madrid;
  5. Hospital Gregorio Marañón (Madrid);
  6. Hospital Vall d’Hebron (Barcelona);
  7. Hospital Universitario Clínico San Carlos (Madrid);
  8. Hospital Quirónsalud Barcelona;
  9. Hospital Universitari i Politècnic La Fe (Valencia);
  10. Centro Médico Teknon (Barcelona).

Източник: elperiodico

 

Тагове

Leda

Леда е създател на сайта "За Барселона". Влюбва се в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук, където намира и другата голяма любов на живота си- също българин в Барселона. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент. Страда от постоянни изблици на нови идеи и проекти, за които трудно й достигат 24 часа от ежедневието.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *