Новини

Кой може да гласува на 21-ви декември в Каталуния

избори Каталуния 2017
След драматичните политически събития в Каталуния се реши, че ще се проведат избори на 21-ви декември 2017 г. Поинтересувахме се дали и ние, българите, бихме могли да дадем своя глас.
От вестник „Нова дума“ ни информираха специално за случая, също така ни предоставиха данни за броя на хората, които имат право да участват като гласоподаватели:
„Досега винаги българите и останалите граждани на ЕС са можели да гласуват единствено за европейски парламент и за местна власт – т.е. кметове и общински съветници, след като предварително се регистрират в т.нар. censo electoral, ако – разбира се – не са направили това за някои от предишните избори и вече фигурират в избирателните списъци. За председател на автономното правителство и за представители в автономния парламент, както и на общите избори не можем да гласуваме.
Ето и едно прессъобщение на Испанския статистически институт във връзка с изборите в Каталуния на 21 декември. Файлът може да откриете на следния линк. 
 В него се вижда броя на избирателите, който е както следва:
 

Leda

Леда е създател на сайта "За Барселона". Влюбва се в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук, където намира и другата голяма любов на живота си- също българин в Барселона. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент. Страда от постоянни изблици на нови идеи и проекти, за които трудно й достигат 24 часа от ежедневието.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *