Българи в Барселона Момичетата и градът Новини Събития

Концерт на Арканхел и Нови български гласове Еструна на 23 май в зала Ваrts

новите български гласове

 Арканел с Нови български гласове Еструна

Al Este del cante

23 май зала Barts от 21:00 ч.

“Al Este del cante“- Арканхел с Нови български гласовe Еструна е уникален, кросоувър проект с оригинална музика и нови интерпретации на традиционни песни.

Замислен преди 5 години в  София от Джаз Плюс Концерти, проектът е представян многократно на престижни фестивали в Мадрид, Гранада, Севиля, Кордоба, Уелва, Картахена, Памплона, Корнейа и в София в периода 2013-2017 г.  и е видян от над 20 000 души. 

През месец август 2017 г. на концертите в Алахар, Ла Гранха и Мерида, Испания бе записан на живо албума “Al Este del cante” на Арканел с Нови български гласове Еструна. Проектът се ражда от желанието на артисти от различни култури и музикални стилове да заговорят на един език. Арканел, един от водещите гласове във фламенкото, гледа към това, което той нарича „перфектната хармония на българското хорово пеене“ – и го намира с помощта на гласовете на младите български певици от хор Нови български гласове Еструна. Репертоарът обхваща добре познатите и нови песни от двете традиции – фламенко и български фолклор, както и оригинални композиции на изпълнителите. Вокалните аранжименти са дело на диригента на хора Георги Петков. Песните са по текстове на Федерико Гарсия Лорка – Aurora de Nueva York, La leyenda del Tiempo, Baladilla de tres ríos и авторска поезия на Исидро Муньос – Vieja blancura, 23 diez, Galaxia rosada,  Al Este del cante, La capital al sol, както и традиционни текстове от българския фолклор като Лале ли си, Кузум Еленке, Мъри Радо,  Дъмбата.

Арканхел и Нови български гласове Еструна под диригенството на Георги Петков заедно с  великолепните музиканти – Дани де Морон (Испания, фламенко китара), Рикардо Морено (Испания, китари), Хосе Мануел Посада “ Eл Попо“ (Испания, контрабас) и Агустин Диасера (Испания, перкусия)  събира традиционни мелодии от двата края на Средиземноморието в уникална смес, носеща съвършена наслада.

Билети може да запазите тук: Линк.

Al Este del cante

23 май зала Бартс от 21:00 ч.

Още видео клипове на Еструна може да видите тук: YouTube.

Leda

Леда е създател на сайта "За Барселона". Влюбва се в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук, където намира и другата голяма любов на живота си- също българин в Барселона. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент. Страда от постоянни изблици на нови идеи и проекти, за които трудно й достигат 24 часа от ежедневието.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *