Новини

Тежък инцидент с влак в Барселона

Estació de França Barcelona инцидент влак
Estació de França Barcelona

Влак на Renfe се е блъснал силно в перон при спирането си на Estació de França. Има 54 ранени, от които един е в тежко състояние, а не 5, както бе съобщено по-рано.

При пристигането си на гарата в Барселона, влакът на линия R2 (Sud) не е успял да спре и се е врязъл в желязото на перона, което е влязло поне 2 метра под влака. Всички пътници били изправени, в очакване да слязат, вместо да са седнали по местата си и затова инцидентът ги е изненадал неприятно. От 54-мата ранени има 1 в тежко състояни и 18 със средни телесни повреди, измежду които е и машинистът. Останалите са с леки наранявания и са си тръгнали на собствен ход.

Влакът е пристигнал по разписание в 7:15 ч, идвайки от  Sant Vicenç de Calders (Tarragona). След възникване на инцидента, се е активирал планът за аварийни ситуации FERROCAT, като са били ангажирани 11 пожарни коли, 6 линейки, 9 полицейски коли и още множество служители на реда.

На място са пристигнали и някои депутати, както и самата кметица Ада Колау. Настъпила е паника за момент, но е била бързо овладяна. Всеки от присъстващите се е опитвал да помогне на околните.

Останалата част от пероните на гарата продължават да работят нормално. Авариралият влак е покрит със син плат и се предприемат мерки по възвръщането на нормалната обстановка на мястото.

Снимков материал може да видите тук :   LaVanguardia (източник)

 

Leda

Леда е създател на сайта "За Барселона". Влюбва се в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук, където намира и другата голяма любов на живота си- също българин в Барселона. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент. Страда от постоянни изблици на нови идеи и проекти, за които трудно й достигат 24 часа от ежедневието.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *