За новодошлите Новини Полезно Събития Туризъм

Февруари в Барселона

Февруари в Барселона

Може би си мислиш, че през студения февруари няма какво да правиш в Барселона или пък че всичко е сиво и мрачно. Да, ама не! И през този зимен месец ще намериш толкова цветни и вълнуващи събития. По-долу сме изброили някои от тях. А що се отнася до температурите, тази година сякаш е още по-топло, като средната стойност е около 10 градуса, а максималната често стига и до 18 градуса.

Ето и най-интересните събитя през февруари в Барселона:

Festes de Santa Eulalia- 8.02- 12.02.

Честването на малката покровителка на града Санта Еулалия, Ла Лайа, се провежда между 9 и 12-ти февруари тази година.  Цялата програма на събитието може да се разгледа тук.

Дни на отворени врати на кметството на Барселона и други монументи разгледай тук. Съпътствано е от концерти, шествия и много забавления.

 

9.02. Семинар „Безграничен успех“ с Иванета Богданова – ivaneta.com

Ексклузивно за членовете на Фейсбук групата „По женски в Барселона“

 

12.02. ТОМБОЛА за Свети Валентин!

Кликни за да участваш и спечели това изкушаващо меню за двама:

14.02. Свети Вланетин! 

В Барселона смятат ден на влюбените не 14-ти февруари, а 23-ти април- денят на книгата и розата. Със сигурност ще има сърчица по витрините на магазините и много хора ще зарадват половинките с изненада, но като цяло не се празнува колкото в Америка например. Ако искаш да изкараш една романтична вечер и се чудиш къде, разгледай тук нашия изпитан списък с ресторанти за случая.

16.02- Български обяд

16.02. Българско парти

Llum BCN 15-17.02

Светлинен фестивал с прожекции по сградите и визуално изкуство

По това време се провежда паралелно и фестивал Llum BCN, който тази година ще се премести от центъра към квартал Побленоу и Сант Марти. Ще бъдат осветени фасадите на някои сгради и ще има прожекции на 3D mapping.

Виж къде може да се насладиш на уникални светлинни ефекти тук.

Карнаваааал 28.02- 06.03

Такава радост внася в ежедневието ни това събитие, че си струва да му се насладиш отблизо. Грабни една маска или цял костюм и се потопи в цветовете на карнавала! Във всеки квартал има шествие, а на много места се правят тематични партита по случая.  А на следния линк може да видиш къде ще се празнува карнавалът във всеки квартал в Барселона.

По същото време ще се проведе и големият традиционен карнавал в Ситджес– недалеч от Барселона. Ако можеш да отскочиш дотам, горещо го препоръчваме:

Китайската Нова година на свинята вече е тук!

Честита Нова година!

Mitja Marató Barcelona 2019 10.02

Барселончани са известни и с активността си в спортните занимания. Един такъв пример е и маратонът, който ще се проведе традиционно на 11.02. от 08:45 със старт от улица Passeig de Pujades и финал към 11.30 на Pg. Lluís Companys до Arc de Triomf. Имай предвид, че много от централните улици ще са затворени поради случая. Ето и картата на маратона:

La Carnavalada de la Barceloneta- 10.03.

И ако не ти е стигнал карнавалът навсякъде из Барселона, то може да компенсираш като отидеш на Карнаваладата в квартал Барселонета, която ще се проведе в неделя 10.03 от 10 до 14ч. из главните улици на крайбрежния квартал.

GSMA 2019 Mobile World Congress Barcelona – 25.-28.02 

Безспорно най-голямото и очаквано събитие за мобилни технологии и то в световен мащаб! Барселона може да се похвали с това изложение, на което присъстват едни от най-големите имена в бранша. Каталунската столица има договор за провеждането му до 2023 г., така че дотогава ще му се радваме и градът ще може да се възползва от положителните последици от него.

Тази година ще излъчваме на живо от мобилния конгрес. Следи ни във Фейсбук и Инстаграм: @3abarcelona

Това беше колекцията с най-големите, шарени, значими събития, които предстоят да се случат в Барселона през февруари. Има безброй още по-малки такива, които не отбелязахме, но ще те информираме в нашата Фейсбук страница.

Ако ти е харесала статията, ще сме благодарни да я споделиш на приятелите ти!

До скоро в любимата ни Барселона! 🙂

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com