Февруари в Барселона

Може би си мислиш, че през студения февруари няма какво да правиш в Барселона или пък че всичко е сиво и мрачно. Да, ама не! И през този зимен месец ще намериш толкова цветни и вълнуващи събития. По-долу сме изброили някои от тях. А що се отнася до температурите, тази година сякаш е още по-топло, като средната стойност е около 10 градуса, а максималната често стига и до 18 градуса.

Футбол 1.02. ФК Барселона- Валенсия

За феновете на Барса този мач е поредното зрелищно представление, което любимият отбор може да предложи. Ако търсиш изгодни билети, може да ни питаш тук.

Металика в Барселона 7.02.

Концерт на титаните от Металика, класика в жанра. Ще се състои на Палау Сант Джорди, билети може да намериш тук (ако са останали все още) линк. 

Карнаваааал 8.02- 14.02

Такава радост внася в ежедневието ни това събитие, че си струва да му се насладиш отблизо. Грабни една маска или цял костюм и се потопи в цветовете на карнавала! Във всеки квартал има шествие, а на много места се правят тематични партита по случая.  Най-голямото събитие ще е на Площад Sant Jaume в четвъртък 8.02. от 18 ч.  А на следния линк може да видиш къде ще се празнува карнавалът във всеки квартал в Барселона.

По същото време ще се проведе и големият традиционен карнавал в Ситджес– недалеч от Барселона. Ако можеш да отскочиш дотам, горещо го препоръчваме:

Китайската Нова година 17.02

Тази година е на кучето, според китайския календар. С голямо пищно шествие от дракони и други създания ще бъде отбелязано събитието в Барселона на 17.02 от 11:30 , започвайки от гарата Estació del Nord и ще звърши около Arc de Triomf. Виж видеото ни от 2014 г, от което може да добиеш малка представа какво да се очаква:

Festes de Santa Eulalia- 9.02- 12.02.

Честването на малката покровителка на града Санта Еулалия, Ла Лайа, се провежда между 9 и 12-ти февруари тази година.  Цялата програма на събитието може да се разгледа тук.

Съпътствано е от концерти, шествия и много забавления. По това време се провежда паралелно и фестивал Llum BCN, който тази година ще се премести от центъра към квартал Побленоу и Сант Марти. Ще бъдат осветени фасадите на някои сгради и ще има прожекции на 3D mapping.

Mitja Marató Barcelona 2018 11.02

Барселончани са известни и с активността си в спортните занимания. Един такъв пример е и маратонът, който ще се проведе традиционно на 11.02. от 08:45 със старт от улица Passeig de Pujades и финал към 11.30 на Pg. Lluís Companys до Arc de Triomf. Имай предвид, че много от централните улици ще са затворени поради случая. Ето и картата на маратона:

La Carnavalada de la Barceloneta- 18.02.

И ако не ти е стигнал карнавалът навсякъде из Барселона, то може да компенсираш като отидеш на Карнаваладата в квартал Барселонета, която ще се проведе в неделя 18.02 от 10 до 14ч. из главните улици на крайбрежния квартал.

GSMA 2018 Mobile World Congress Barcelona – 26.02.- 3.03.

Безспорно най-голямото и очаквано събитие за мобилни технологии и то в световен мащаб! Барселона може да се похвали с това изложение, на което присъстват едни от най-големите имена в бранша. Каталунската столица има договор за провеждането му до 2023 г., така че дотогава ще му се радваме и градът ще може да се възползва от положителните последици от него.

 

Това беше колекцията с най-големите, шарени, значими събития, които предстоят да се случат в Барселона през февруари. Има безброй още по-малки такива, които не отбелязахме, но ще те информираме в нашата Фейсбук страница.

Между другото, забеляза ли, че нищо не споменахме за 14-ти февруари….Това е така, защото тук този ден е изместен от каталонския 23-ти април- денят на книгата и розата. Със сигурност ще има сърчица по витрините на магазините и много хора ще зарадват половинките с изненада, но като цяло не се празнува колкото в Америка например. Ако искаш да изкараш една романтична вечер и се чудиш къде, разгледай тук нашия изпитан списък с ресторанти за случая.

Ако ти е харесала статията, ще сме благодарни да я споделиш на приятелите ти!

До скоро в любимата ни Барселона! 🙂

 

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *