За новодошлите Новини Полезно

Шофьорски книжки

шофьорска книжка в Испания

НОРМАТИВА НА DGT ЗА ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ НА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ OT 29.12.2014

 

На 29.12.2014 г. Dirección General de Trafico публикува нормативата за издаване и подновяване на шофьорски книжки за европейски граждани, резиденти в Испания, която гласи:Подмяната на шофьорската книжка за европейските граждани, резиденти в Испания от две или повече години, не е задължителна, освен в случаите, когато:

  • Шофьорската книжка е изтекла или наближава изтичането на срока за подновяване 
  • Шофьорската книжка има срок на валидност повече от 15 години или безкрайно. Това важи за категориите AM, A1, A2, A, B Y BE.
  • Шофьорската книжка има срок на валидност повече от 5 години- за категории BTP, C1 y BE.

В последствие ще поместим документа с нормативата от Dirección General de Trafico, за да може всеки, който желае да си го изтегли и да го показва на некомпетентни полицаи, които евентуално могат да твърдят, че книжките ви са невалидни. В този документ също така е обяснена процедурата по подновяване на книжката, в случаите, когато това се налага.

Документ за норматива за шофьорските книжки.

За всякакви консултации относно свидетелствата за управление на моторно превозно средство в Испания, може да звъните на телефон 060 и да задавате вашите въпроси.

Линкове по темата:

Leda

Леда е създател на сайта "За Барселона". Влюбва се в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук, където намира и другата голяма любов на живота си- също българин в Барселона. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент. Страда от постоянни изблици на нови идеи и проекти, за които трудно й достигат 24 часа от ежедневието.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *