Гост автори За новодошлите Новини Полезно

Какви чужди езици ще ви трябват за работа в Барселона

ВЛАДЕЕНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ Е ФАКТОРЪТ ЗА НАМИРАНЕ НА РАБОТА В БАРСЕЛОНА

 

работа с езици в БарселонаНяма човек, който да е посетил морската столица на Испания и да не се е влюбил от пръв поглед. Барселона е един изключително космополитен град, с богата история, благоприятен климат и впечатляваща архитектура. Градът привлича като магнит туристи и чужденци решили да продължат пътя си далеч от родния дом.

По официални данни чужденците живеещи в Испания през 2014 година наброяват 5.023.487, а българската общност е 3та по брой в страната. Сред толкова много потенциални конкуренти за работа, как можем да се отличим и да си извоюваме място на трудовия пазар?

Парадоксално е, но в Испания има недостиг на работна ръка и близо 5мил. безработни, и това е така, защото нуждите на работодателите и квалификацията на населението не съвпадат. Консултантите по човешки ресурси споделят, че фирмите търсят таланти, които са в състояние да се адаптират в нова среда и да използват езиковите си умения.

image001Артемис Спириду от портала за работа Europelanguagejobs.com съобщава, че трудовият пазар в Барселона има остра нужда от кандидати владеещи езици. Сред най-търсените езици са английския (90% от работните оферти го изискват), френски (20%), немски (15%) и италиански (15%), следвани от потругалски, датски, шведски и руски. Работни позиции с български език се намират, но сравнително рядко. В сферата на маркетинга и рекламата, продажбите и обслужването на клиенти, за да се реализираш се изисква владеенето на поне два чужди езика. Следователно, за да сме конкурентно способни в днешният динамичен свят, умението за водене на ефективна междукултурна комуникация е фундаментално.

Работа без испански в Барселона

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com