Гост автори За новодошлите Полезно

Как да се сдобиете с карта Bicing и какви са особеностите й

карта за колелета под наем Bicing

В Барселона има много голяма мрежа от велоалеи, което я прави идеална за придвижване с колело.

Услугата Bicing предлага колелета под наем на много достъпна цена, като предварително трябва да си закупите карта. Как точно става това и на какво трябва да обърнем внимание, ни разказва Гергана Конакова.

„Наскоро си направих карта за Bicing и исках да споделя първоначалните си впечатления от този алтернативен начин на транспорт.

В началото си мислех че повечето хора са добре запознати с тази услуга, но всъщност се оказа че въобще не е така. В повечето европейски градове предвижването с велосипед е много предпочитан начин на транспорт,но в България например има още много да се работи за улесняването на велосипедистите и като че ли не е много популярно сред българите. Въпреки това познавам много  хора, които се придвижват с колело в Барселона, така че реших и аз да се пробвам.  Тъй като нямам място за колело вкъщи, реших да изпробвам услугите на Bicing.

Направих си регистрация в сайта им bicing.cat. Регистрацията отнема няколко минути, а картата пристига по пощата до няколко дни. След като пристигна я активирах на сайта им и вече бях готова за старта. 🙂

Ще опиша някои от основните неща, които е полезно да знаеш,когато използваш тази услуга. Като начало е много важно, когато избираш колело да го изпробваш. След като вземеш колело имаш няколко минути, за да провериш дали е в изправност.

Все пак това са колела, които се използват от много хора и е нормално да попаднеш на колело, чиято седалка се мести свободно, или има проблем с веригата или спирачките. Когато вземеш колело е добре да го прегледаш и изпробваш. Ако има проблем, може да го замениш за друго.

Друга важна информация е че първите 30 мин са безплатни. За да не плащат много хора оставят колелото си на някоя станция и взимат друго. Има обаче една малка особеност и тя е че когато върнеш колелото трябва изчакаш 10 мин преди да вземеш ново.

Когато връщаш колело е добре да провериш внимателно съобщението на монитора. Трябва да изпише съобщение, че колелото е върнато коректно иначе има възможност да те глобят че не си върнал колелото. Ако имаш проблем можеш да се обадиш на телефона за поддръжка.

Работят много бързо и ефективно.

За мен най-голямото предимство на тази услуга е че не трябва да се притеснявам дали ще ми откраднат колелото, евтино е (около 50 евро на година), и е много удобно,защото има много станции в града. Дори да няма колела на някоя от станциите със сигурност има друга станция наблизо. Също така имат апликация за телефон. А тук можеш да намериш карта на основните вело-алеи в Барселона.

http://www.barcelonayellow.com/bcn/maps/city/bike-lanes/visit

 

Надявам се информацията да е полезна и да мотивира и други хора да използват един по-здравословен начин на придвижване.

Поздрави!

Гергана“

 

Благодарим на Гергана за полезната информация! Ако и ти искаш да ни изпратиш статия, снимки или видеа, свързани с Барселона, може да го направиш на нашия е-мейл contact@zabarcelona.com

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com