Полезно Разходки

Най-вкусните кроасани в Барселона

кроасани в Барселона

Къде да намерите най-вкусните кроасани в Барселона…

Хрупкави, вкусни, топли и в комбинация с кафето са идеалната закуска.

Подходящи са за сутрешна или следобедна закуска, независимо в какъв вариант са. Малки, големи, сладки или солени. Има толкова разновидности, че само при мисълта за тях и устата ни се пълни със слюнки. Когато сме гладни и не знаем какво точно ни се яде, кроасанът е най-доброто решение. Въпреки, че тази закуска е измислена във Франция,  днес тя е претърпяла известно  гастрономично развитие.

Вече съществуват формули, които доста ни учудват, защото смесват вкуса на  класическия кроасан с поничка, за да го превърнат в („cronut“) или вкусът на  кроасан, комбиниран с мъфин ражда („croffins“). Днес обаче ще говорим само за класическите кроасани и в търсенето на най-добрите в Барселона, ви предлагаме нашите 5 любими пекарни.

 1. Pastisseria Hofmann

Flassaders 44

croissant-101636_640

Казват, че цветовете подсилват апетита. Аз обаче бих казала, че моят апетит се подсилва от Hofmann. В тази пекарна дилемата е  да изберете най-вкусния кроасан, моят любим е този с ягодово сладко, въпреки че всички казват че всъщност кралят на кроасаните е този пълнен с маскарпоне или марципан. Моето мнение е, че трябва да опитате всички. Хрупкавата коричка и вкусът на масло ще ви накарат да си поръчвате отново и отново.

 2. Takashi Ochiai

Comte d’Urgell 110

croissants-569075_640

Без съмнение кроасанът с пълнеж от зелен чай е легендарен. Всеки уважаващ себе си  гастроном трябва да посети тази японска пекарна и да опита този деликатес в зелен цвят. Когато го видите за пръв път може би ще имате смесени желания да го опитате, но и да му направите снимка, защото видът му, наистина е много атрактивен.

3. La Pastisseria 

Aragó 228

Via Augusta 166

croissants-569074_640

Продължаваме с вкусните кроасани и разбира се няма как да не споменем кроасана пълнен с каталунски крем на Сладкарницата на Josep Maria Rodríguez Guerola. Този вид кроасан всъщност е смесица от два десерта и опитвайки го е невъзможно да се задоволите само с един. Вкусът му е уникален. Топвайки го в в топло кафе или шоколад се превръща в прекрасна закуска, която ще ви даде сила да започнете деня.

4. Sacha

Vallmajor 31

coffee-915329_640

Тази пекарна е легендарна. За първи път отворила врати праз 1939 и до днес нейните пекари остават верни на стила и традициите при приготвянето на закуските. Най-използваният продукт е маслото, затова не е чудно, че техните кроасани са истински деликатес. Отвън хрупкави, отвътре крехки, достатъчно  многолисти и нито прекалено мазни, нито прекалено сухи. Пробвайте ги!

 

5. Badia Roca

Carrer de Bassegoda, 56

croissant-1191391_640

Кроасаните на Albert Badia са направени от богато многолистно тесто. Техният вкус е неповторим, защото въпреки че са меки, в същотото време са много хрупкави. Истинко удоволствие! Кроасанът пълнен с шоколад и лешници е уникален. Уверете се сами!

Барселонски рецепти

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

1 Коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com
    wpChatIcon