Забележителности Разходки Туризъм

Монтджуик и Побле Еспаньол

Монтджуик

Използвана още от древността като пункт за военно наблюдение, планината Монтжуик е най-голямото възвишение в района на Барселона, освен Тибидабо. Ремонтните работи, реализирани във връзка със Световното изложение от 1929 г. и Олимпийските игри от 1992 г. превръщат Монтжуик в доста интересен район.

 

Какво можете да видите в Монтжуик?

 

Планината Монтжуик е отлично място за панорамно наблюдение на града и е пълна с туристически забележителности, най-интересните от които са:

  • Магическите фонтани на Монтжуик: Разположени между Plaza de España и впечатляващата сграда на Националния музей на изкуствата на Каталуня, магическите фонтани на Монтжуик са сцена на спектакъл от светлина и вода, който след повече от 80 години функциониране, все още смайва своите посетители.
  • Крепостта Монтжуик: На върха на планината се намира стара военна крепост, която има дълга история, свързана с града, и която понастоящем служи като панорама, от която се разкриват невероятни гледки към града. Можете да се изкачите до крепостта пеша или с лифт.
  • Испанското селище: Създадено за Световното изложение от 1929 г., то възпроизвежда с абсолютна точност най-красивите кътчета на някои испански селища.
  • Олимпийският пръстен на Монтжуик: Изградени във връзка с Олимпийските игри от 1992г., Олимпийският стадион Lluís Companys, Палау Сент Жорди (el Palau Sant Jordi), плувният комплекс Bernat Picornell (las Piscinas Bernat Picornell) и интересната Кула на телекомуникациите на Калатрава образуват част от т.нар. Олимпийски кръг на града.
  • Националния музей на изкуствата на Каталуня: Разположен в забележителна сграда, музеят представя най-различни видове изкуство и включва широк исторически период. Напълно си заслужава посещението.
  • Фондация Хуан Миро: Това място, носещо името на известния творец Миро цели да насърчи познаването и рзпространението на модерното изкуство.
  • Ботаническа градина: С повече от 000 растителни вида, тази градина, разположена в старата общинска водопроводна система, днес демонстрира смайваща красота.

 

Незабравим начин да се изкачите до крепостта на Монтжуик

Лифтът свързва града с върха на планината Монтжуик. Стъклените кабини изминават се изкачват 750 метра, за да се изкачат до 84,5 метра разлика във височината между града и планината. Това изкачване показва цялата долина, в която е разположена Барселона от планината Койсерола до морето.

Съоръжението има три спирки: Parc de Montjuïc, Miramar и Castell de Montjuïc, и е лесно за достъп.

От интернет страницата на лифта на Монтжуик  можете да се запознаете с графика на движение и как да стигнете до него.

ИНТЕРЕСНО ЗА ПОБЛЕ ЕСПАНЬОЛ- ИСПАНСКОТО СЕЛИЩЕ

 

Извинете, къде е андалуския квартал?

Пресечете Майорка и поемете по първата улица отляво.

 

Тази насока е възможно да получите, ако се намирате в Испанското селище на Барселона: автентично селище на крачка от централния площад Испания и Магическите фонтани, обградено от природата на планина Монтжуик, което предлага възможността да пътувате из Испания, без да напускате неговите граници.

Селището е трябвало да бъде съборено след приключване на Международното изложение от 1929г., за което е изградено, но след големия успех, на който селището се радва, то бива запазено и днес е петото най-посещавано място в града. Тайната: гениалността на неговите създатели. Четирима интелектуалци от началото на XX век, водени от първоначалната идея на архитекта модернист Пуиг и Кадафалч (Puig i Cadafalch), посещават 1 600 селища на полуострова, за да могат да възпроизведат в реален размер 117 сгради и типични кътчета от цяла Испания.

Разхождайки се по неговите улици и пешеходни зони ще откриете 22 магазина и повече от 40 занаятчийски работилнички, които са автентични и благодарение на тях селището получава признание като Занаятчийския комплексна Барселона и образува част от търговската ос на града, Barcelona Shopping Line, като уникалния Art & Craft Shopping Center.

Също така можете да се насладите на едни от най-добрите творби от средата на XXв досега, разглеждайки работата на творци като Жуиноварт, Пикасо, Миро, Тапиес, Барсело, Чийида и др. във Фондация Фран Даурел, разположена наблизо и да се разходите в Градината на скулптурите. Това е една смесица между природа и изкуство, която едновременно предлага и страхотен изглед към Барселона.

Липсата на трафик и откритите пространства създават условия за необезпокояван културен туризъм, което превръща Испанското селище в идеално място за прекарване на един приятен ден с приятели или със семейството, наслаждавайки се на разнообразни гастрономически предложения и участвайки в многото културни мероприятия, които се провеждат там.

Освен намиращите се там сгради, които ви отвеждат до различни точки на испанската география и култура, това, което вдъхва живот на атмосферата са занаятчийските работилнички и магазините, намиращи се в много от тях и представящи много от характерните за страната артикули. Има магазини за кожа, ветрила, китари, сирена, мед, мъниста, дрехи, тениски със забавни надписи s… В много от тези магазинчета можете да наблюдавате как работят техните собственици, но това което привлича всеобщото внимание е работилничката за продухване на стъкло, от която можете да си закупите предмет за декорация, както и да гледате и почувствате условията, в които работят тези хора.

 

 

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com