Новини Полезна информация Полезно Транспорт до Барселона Туризъм

Как да стигнем от летището до Барселона

транспорт летище Барселона

От летището до Барселона.

El Prat е главното летище на Каталуния и второ по големина в Испания. Първоначално е имало един теримнал, но поради нарастващия брой пътници построяват и втори такъв през 2009 г. Новият терминал носи името Terminal 1 (тъй като го правят главно действащ за летището), а старият терминал остава с името Terminal 2.

Има много начини да се пътува от летището до Барселона. Съставихме списък с видовете транспорт, така че да изберете най-подходящия за вашето пътуване.

Aerobus

Най- известният транспорт, свързващ летището с Барселона е т.нар. Aerobus.  Тръгвайки от  двата терминала Terminal 1 и 2 на всеки 5 минути, достига до крайната си дестинация за 25 минути. По пътя спира на няколко ключови места в града: Plaza España, Gran Vía-Urgell, Plaza Universitat и Plaza Cataluña.

На връщане маршрутът започва от Plaza Cataluña и спира на Sepúlveda-Urgell и Plaza España, преди да пристигне на летището. Този вид транспорт е добър избор за бърз и сравнително евтин начин на придвижване от летището до Барселона. За децата под 4 години е безплатно. Ето и цените и работните часове.

Съвети:

  • Ако посещението ви е 9 или по-малко дни, закупете си билет за връщане и ще спестите 1.60€.
  • В часовете между  05.30 и 06.50 автобусите пътуват на всеки 10 минути до Терминал 1 и на всеки 20 минути до Терминал 2. Затова, ако имате ранен полет, е добре да пристигнете на спирката поне 10 минути по-рано преди 5.30, тъй като се струпват големи тълпи от хора, които се редят на опашка за първите няколко автобуса.
  • Вътре в автобусите ще намерите специално място за багажа.
  • Преди да хванете автобуса от/до крайната спирка Plaza Catalunya, проверете дали няма да ви е удобна някоя от другите спирки, които прави Аеробусът.
  • Не забравяйте да погледнете какво пише на автобуса, до кой терминал пътува. За Терминал 1 са обозначени с А1, а за Терминал 2 с А2 съответно. Ако все пак се объркате, на летището има безплатен автобус между терминалите- Shuttle bus.

Влак

Влаковете Renfe предлагат маршрут от/до Terminal 2 на летището El Prat Airport с междинни спирки като Sants, Passeig de Gràcia и El Clot. Това е много евтин начин да се стигне до летището и може да е идеален за вас, ако тръгвате от Терминал 2.

Съвети:

  • Ако имате закупена карта Barcelona Card , тогава може да пътувате безплатно.
  • Ако пристигате на Терминал 1 ще трябва да хванете Shuttle Bus до Терминал 2,  а ако не притежавате Barcelona Card може да закупите билети от машините на самата гара. В зависимост от спирката ви, пътуването трае около 19-25 мин.
  • Машинките за билети са на 5 езика: English, French, German, Catalan и Spanish. Може да платите с карта или в кеш с банкноти не по-големи от 50 евро, но не ви съветваме да са едри банконотите, защото връща всичко на монети.
  • Ако притежавате билета за градски транспорт T-10 (1 zone) също може да го ползвате за това пътуване.
  • Влаковете пътуват на всеки 30 минути. Първият тръгва в 5.42, а последният в 23.38. От Sants Station, първият е в 5.13, а последният в 23.14. Проверете разписанията тук.

Airport Taxi

Таксито може би е най-бързият вариант за придвижване от летището, но пък е най-скъпият. Но пък е добър вариант, ако сте повече хора. Обърнете внимание, че началната тарифа от летището е 20 евро, независимо дали след това ще пътувате 5 минути само. Както и се начилсява по 1 евро за всяка чанта или куфар. От летището до Плаза Каталуния излиза около 30 евро.

Такситата в Барселона като цяло са с добра репутация и се плаща единствено, каквото показва брояча. За повече информация, всички тарифи са изписани на гърба на седалката на шофьора.

Частен трансфер

Ако желаете да се придвижите с частен трансфер, защото сте по-голяма група или поради друга причина, не се колебайте да се свържете с нас за повече информация.

Поръчай трансфер

TMB Bus #46

Това е нормален градски автобус, който оперира от Плаза Еспания до двата терминала на летището. Работното време е от 5.00 до 00.15. Единственият му недостатък е дългото пътуване- към 45-60 минути. Но ако не бързате, това е евтин и удобен вариант, който местните много ползват.

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Коментари

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Има ли промени в препоръките за градския транспорт?
    Кацам на Т1 и трябва да стигна до Plaça de Catalunya. Питах Гоогле, препоръчва ми L9s + L3.

    • вече всичко е с нормални разписания. От летището до Площад Каталуния най-бързо е с аеробус 6 евро в посока. А с градски транспорт може с автобус номер 46 до Площад Испания и после зелена линия L3. Linia L9S е с цена на билета 4,5 евро. Нормалният билет е 2,15 евро.

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com