Забележителности Туризъм

Музей на Пикасо

Музей Пикасо Барселона

Това е може би „музеят”, който трябва да посетите в Барселона – и заради артиста, на който е наречен, и заради самата сграда.

Представете си на улица Монткада, в готическия квартал, пет огромни къщи, съединени, за да образуват музея. Това е едно превъзходно място, което да посетите и да се потопите в каталунската атмосфера.

Музеят е задължително за посещение място, ако искате да разберете началото на творчеството на Пабло Руис Пикасо. Геният на младия артист се открива пред нас посредством повече от 3 500 негови творби, които представляват постоянната експозиция на музея.

Музят ни разкрива и връзката на артиста с Барселона: близка и стабилна връзка, образувала се по време на неговото детство и младост и продължила до смъртта му. Ще си припомните неговите творби, изобразяващи кориди, ще се насладите на свежия въздух на терасата и на неговата книжарница.

Пикасо помни Барселона красива и ослепителна, градът, в който е прекарал първите години от живота си. Тук можете да видите местата, белязали младостта му – тръгвате по улица Рейна Кристина (Reina Cristina) и след това пресичате до номер 3 на улица la Мерсе (Mercè) и ще видите къде е живяло семейството на Пикасо, въпреки че сградата е била разрушена. След това можете да се приближите до Els 4 Gats, място, където се събират всички съвременни артисти и организират свои събирания и арт срещи.
РАБОТНО ВРЕМЕ:
-От вторник до неделя: от 9 до 19ч* (вкл. празнични дни, но без празничните понеделници)
-Четвъртък от 9 до 21.30ч* (Безплатен вход всеки четвъртък от 19ч до 21.30ч)
-Понеделник: НЕ РАБОТИ (вкл и празничните понеделници)
*Работното време на касата за продажба на билети приключва 30 минути преди часа на затваряне на музея)
Годишни почивни дни:
1 януари, 1 май, 24 юни, 25 и 26 декември
24 и 31 декември музеят затваря в 14ч

В неделя:
Всяка неделя музеят има безплатен вход от 15 ч следобед. Първата неделя на всеки месец входът е безплатен за всички.

Отворени врати
12 февруари
18 май
24 септември

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com
    wpChatIcon