Забележителности Полезна информация Транспорт до Барселона Туризъм

Съвети как да прекараш един чудесен уикенд в Барселона

уикенд в Барселона

Уикенд в Барселона?

Ако си в тази ситуация: Живееш в скучен град, без плаж и искаш да се разнообразиш, да отпочинеш и избягаш от ежедневието, работата и семейните задължениеята , но лятната ваканция е много далече и ако се питаш.. И какво ще се случи, ако края на седмицата я прекарам в Барселона? В първия момент може да ти се стори лудост, но не се съмнявай, че идеята ти е отлична.

В началото е малко объркващо: нямаш билет, не си планирал нищо и не си уведомил никого и изглежда невъзможно..и си мислиш, може би трябват няколко седмици, за да се подготвя. Обаче ти имаш нужда от почивка сега, веднага след като излезеш от офиса.

Всичко това е добре, но за да разбереш от къде да започнеш и за да избегнеш грешките при пристигането си в непознатия град, сме подготвили план и маршрут за твоето бягство. Не е нужно да планираш много, но малко информация, какво предлага Барселона, е винаги добре дошла. Готов ли си за авантюрата?

 

Петък вечер

Ако пристигнеш вечерта, е малко късно и повечето забележителности и културни паметници са затворени. Това което можеш да направиш, е да потънеш в нощния живот на Барселона. Markin´s Bar е място където ще поемеш глътка въздух и чудесно приготвени мохита, с цвят на портокал и просто ще се отпуснеш. Бара има промоции и вермут с тапас има доста приемливи цени. След което можеш да си легнеш доволен на леглото в хотелската стая и да се наспиш добре, защото те очакват 48 вълнуващи часа в Барселона.

 

02

 

Събота

Нагласи алармата за по-ранен час, защото няма време за губене. Първата спирка от това вълнуващо пътуване е Parc Güell /Парк Гуел/ Когато си в Барселона, няма как да не чуеш името на Antoni Gaudí- архитектът, който е отговорен за построяването на много сгради с форми като че ли излези от фантастични филми. Този парк е също негово творение и е доста голям, затова ще ти отнеме много време, за да го разгледаш. Няма нужда да прибираш фотоапарата, защото всеки момент ще откриваш пракрасни неща, които ще искаш да снимаш. Ако искаш да разгледаш порцелановия гущер или най-дългата пейка в света е необходим билет, но определено си заслужава.

След това се качи на метрото (L5)  и слез на спирката Sagrada Familia. Това място, по наша предценка, е еквивалент на Айфеловата кула в Париж. Без тази катедрала Барселона няма да е същата. Строи се вече един век и ако имаш време желание и търпение да изчакаш на дългата опашка пред входа, може да разгледаш катедралата отвътре.

 

03

 

Събота вечер

Все още не сме свършили с Гауди. След кратка пауза, отиди до Passeig de Gràcia и направи няколко снимки на двете извести сгради Casa Batlló и La Pedrera, проектирани от този гениален архитект. Предупреждавамe ви, че няма време да ги разгледате отвътре. Cамо ще ви кажем, че Гауди ги е проектирал вдъхновявайки се от формите в прирадата (няма нито една 100% права линия) и двете сгради имат покрив, като че ли взет от картините на Салвадор Дали.

 

04

 

Неделя

Вече знаем, че краката те болят много от разходката из града, затова отдели малко време за почивка и отиди на плажа Barceloneta/ Барселонета/ Не е нашият любим плаж, но е много подходящ, за да продължиш да опознаваш града. Внимавай с нещата, които носиш! Това не е място, където можеш да оставиш чантата си на плаж без надзор, докато плуваш в морето. Обядвай в някой от ресторантите на Villa Olímpica, разходи се по пристанището и посети Barrio Gótico/Готическия квартал/, който ще ти разкрие историческата част на Барселона. Идеалната разходка за почитателите на Едуардо Мендоза и Карлос Руиз .

 

05

 

Краят на седмицата е много близко и бързо трябва да се върнеш към рутината и ежедневието, но ти гарантирамe, че активно прекараният уикенд в Барселона ще ти се стори като седмична почивка.

 

Източник: barcelonasecreta.com

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com