Funiculars

Влакчета Funiculars и лифтове Cable Cars

Една по-различна алтернатива за придвижване в Барселона се оказват лифтовете, наречени Funiculars и Cable Cars. Те обслужват само малка част от града и са по-известни като туристическа атракция, отколкото средство за транспорт.

Funiculars

Тази транспортна система е изградена, за да се достига до хълма Монтджуик, както и до този на Тибидабо. Първият тръгва от метро спирката Paral·lel, Lines 2 и 3. Ползва се обикновен градски билет, като също така не е необходимо да се излиза от метрото при прекачването. Пътуването трае 2 мин. и крайната спирка е Мотнджуик, на пешеходно разстояние от Olympic Ring и Joan Miró Fundation.

Интересен е фактът, че в момента на пускането на влакчето до Мотджуик 1928 година това е било най-бързото кабелно влакче в света! Можело да извози 6000 човека до хълма Монтджуик само за 1 час.

Tibidabo Funicular тръгва от площад  Doctor Andreu  (в края на булевард Tibidabo ) и ви отвежда диркетно към единствения в града увеселителен парк и църквата на върха на хълма. От там може също да посетите кулата Collserola Communications Tower и ще се насладите на едни от най-хубавите гледки над Барселона.

Cable Cars

  • Montjuïc Cable Car. Ако желаете да посетите замъка Montjuic’s Castle, имате два избора- да хванете автобус #55 или #15 или да хванете кабинковия лифт Montjuic Cable Car, една от най-новите придобивки на града.
  • Barcelona’s Port Cable Car (Aeri del Port). Този лифт ще ви откара от хълма Монтджуик до Барселонета и обратно. Това е най-бързият начин да се придвижите от хълма към плажовете. Може да се качите от Miramar Avenue на Montjuic или от кулата Sant Sebastiá Tower в Barceloneta (където има връзка с автобусите #17, #36, #39, #45, #59 и #64). Това наистина си струва, ако искате да се насалдите на въздушни гледки на Барселона, особено по залез слънце.
Още варианти за градски транспорт

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com