Новини Полезно Хора

Нови телефони на социалното осигуряване INSS за въпроси относно пенсии и други помощи и за записване на час

Социалното осигуряване пусна два нови телефона, на които може да се заяви час за подаване на документи или за информация по процедурите за пенсиониране или други помощи.

Новите телефони са:

91 542 11 76 – за въпроси относно пенсии и други помощи (както и на тел. 901 10 65 70). 

91 541 25 30 – за записване на час за INSS (както и на тел. 90 116 65 65 .

Всички сме наясно, че не можем да бъдем обслужени в офис на социалното осигуряване, ако нямаме предварително записан час. Това може да стане по интернет, като влезем в страницата http://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/Inicio. Има опция за действие с или без цифров сертификат или чрез вписване на потребителско име и парола в cl@ve. Ако изберем опцията „без цифров сертификат“ трябва да попълним информация с лични данни в полетата; след това има опция за избор на офис на социалното осигуряване по пощенски код, по първа възможна дата или по наш избор на ден, час и офис. След като посочим процедурата, за която искаме час и определим деня на посещението, системата ще ни даде номер за потвърждение на часа, чрез който можем да правим промени или ако се налага, да анулираме посещението.

 

Повече на https://revista.seg-social.es/2021/01/14/la-seguridad-social-habilita-nuevos-telefonos-de-informacion-y-gestion-de-cita-previa-para-pensiones-y-otras-prestaciones/

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com