Блог Българи в Барселона Гост автори Момичетата и градът Новини Приятели Събития

Поезия срещу войната

антология поезия срещу войната
Българска поетична вечер в Барселона

Поезия срещу войната

На поетична вечер в Arthostal се представи сборника „ПОЕЗИЯ СРЕЩУ ВОЙНАТА“ издателство „Scribens“, 2022г.
Дима Дамянова наред с госта от България Маламир Николов (поет) прочетоха стихове от антологията

„Поезия срещу войната“. За испанските гости чете Мерсе.

Войната, коя война биха запитали някои…
Украйна е на фокус и войната там е повода за тази поетична антология ( по идея на Георги Гаврилов), събрала поети от България и останалия свят. Те разкриват отношението си към ВОЙНАТА, по единствения смислен начин: чрез творчеството си. А войни много, за жалост общото между тях е страданието на хората.
Текстове се четоха на български и испански. 
 

Творби на 101 автори, от които почти 80 са български поети – както знакови за съвременната ни поезия като Георги Господинов, Борис Христов и Цочо Бояджиев, така и млади, но вече разпознаваеми, а също и такива, които тепърва изграждат своето име – са включени в антологията „Поезия срещу войната“. С участието си в нея поетите искат ясно да изразят своето желание за помощ и съпричастност, да покажат ужаса на войната. Книгата съдържа и произведения на класически и на съвременни украински писатели като Тарас Шевченко, Юрий Андрухович, Сергий Жадан, Любов Якимчук и др. Корицата е дело на Теодор Ушев.


Приходите от продажби ще бъдат дарени на Фондация „Юкрейн съпорт енд реноватион“, ЕИК 206865340, банкова сметка в лева: BG49IABG70951001063401, със седалище и адрес на управление: гр.Пловдив, бул. „Източен“ 59, представлявана от Наталия Еллис, за възстановяването на болница, в която да се настаняват бежанци от Украйна.

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com