Блог Момичетата и градът Разходки Туризъм

Разходка до Ситджес и Мура в Каталуния

Село Мура Каталуния

Един слънчев ден в Каталуния

Заповядай с мен на тази еднодневна разходка, в която сме включили 3 различни спирки.

Местата се намират на не повече от час път от Барселона с кола и могат да се съчетаят перфектно в този или обратния ред:

Сутринта

  • Разходка и кафе в Ситджес

Sitges

град в област Барселона с площ от 43,9 кв.км и население от близо 30 000 души. Мястото е средище на културни и забавни фестивали, голям карнавал през февруари и негласно считан за столица на LGBT общността в Каталуния.

Разходихме се по плажната алея и седнахме в едно от типичните кафенета. Въпреки, че беше януари, се наложи да се съблечем по къси ръкави.

Как да стигнем от Барселона до Ситджес

Ето и нашата видео разходка:

 

На обяд:

Втората ни спирка беше целенасочено избрана, защото честно да си призная не съм ходила на такъв ресторант никъде другаде в Каталуния. Предлагат страхотна старинна обстановка, ястия на пещ, които ги приготвят пред очите ти, обедно меню за 11 евро! и огромни страшно вкусни порции. Винаги, когато ни се отдаде шанс, не го пропускаме. А и като искаме да покажем каталунска гастрономия, водим гостите си там. Това е ресторантът

 

Трета спирка

  • Средновековно селце

Mura

За това място ни споделиха приятели и решихме да го посетим. Досега сме ходили в подобни селца, които са разпръснати из Каталуния и все още са със запазен каменен облик- Besalú, Peratallada, Pals са само някои от тях.

Селцето Мура има регистрирани 223 жители към 2018 г. , но реално дали има и 20-на които живеят там. То е откъснато измежду хълмовете в района. Чува се ромолене на река и нищо повече… Ако търсиш пълно спокойствие, това е точното място.

Заповядай на видео разходката ни тук:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ?? За Барселона ?? (@3abarcelona) на

 

Хареса ли ти разходката? Сподели ни някое интересно място, което може да ни препоръчаш в Каталуния.

 

 

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com