За новодошлите Забележителности Новини Полезна информация Полезно Разходки Събития Транспорт до Барселона Туризъм Услуги Хора

Барселона през май 2019

Май в Барселона

Май месец в Барселона

Леда Гачурова

Здравей!

Аз съм Леда Гачурова, създател на сайта ZaBarcelona.com и любител на прекрасната Барселона! Предстои да разбереш кои събития избрах като най-интересни за май месец. Ако не си го направил все още, препоръчвам да се абонираш за бюлетина ни и така първи ще получаваш новините за Барселона.

Какво предстои през този месец

Климат:

През май със сигурност се регистрират най-приятните температури в Барселона за цялата година. Без твърде ниски минимални температури, нито твърде високи максимални, което спомага, и то много, за реализиране по най-приятния начин на всички посещения, които сте предвидили във вашата програма. Въпреки това не забравяйте да си носите пуловер или тънко яке, ако излезете внезапно на разходка или смятате да се върнете късно, тъй като след полунощ и вечерта темепратурите могат да са леко хладни. Повече за климата в края на статията.

Събития

Месец май е може би един от най-добрите месеци да посетите Барселона. Фактът, че това е месец, през който пролетта вече е настъпила и лятото предстои, обуславя изключително приятните температури, избягвайки най-горещите дни през юли и август, както и големия брой туристи, които идват в града тогава. Освен това ако изберете да пътувате до Барселона през този месец, ще можете да участвате в различни мероприятия, затова ви предлагаме да разгледате някои от най-интересните събития.

Какви празници, чествания и събития се провеждат през май в Барселона?

1-ви МАЙ- ДЕН НА ТРУДА

Както в много други държави, 1 май е празничен ден в Барселона – отбелязва се деня на труда. Всички търговски обекти, с изключение на тези в Maremagnum и някои в Gótico  и La Ribera – Born са затворени. Някои музеи също са затворени, През този ден обикновено се провеждат различни манифестации, които блокират центъра на града за целия предиобед.

Безплатни музеи всяка първа неделя от месеца

Списък на безплатни музеи в Барселона всяка първа неделя от месеца (и не само):

безплатни музеи в Барселона

4-5.05. Palo Alto Market Fest

Уличен фестивал, изпълнен с цветове, усещания, музика, хубава храна, весели хора и латино музика.

28.04.-5.05. Feria de abril

Фламенко фестивал, който всяка година се провежда в Барселона, колоритни танцьори, къщички с изградени сцени за фламенко представления и специални кулинарни предложения от сергиите.

4.05. Poblenou Open Day

Отворени врати на много сгради в квартала Побленоу, както и специални събития ще се проведат из най-главните улици.

5.05. Metallica в Барселона

Концерт на динозаврите на стадион Sant Jordi в Барселона.

 Металика Барселона концерт 2019

9-12.05. BioCultura

Голямо био изложение в двореца Palau Sant Jordi

5, 12 и 19.05 Barcelona Shopping Days

Три недели от месец май магазините в тези квартали ще бъдат отворени от 12 до 22 ч.

Виж нашият списък с аутлети в Барселона тук.

шопинг в Барселона

2-31.05 Hotel Tapa Tour

Много от хотелите в града предлагат своята специално приготвена тапа (мезе), като тази традиция е част от събитието „Хотелски тапас тур“. Организират се много музикални вечери с отворен достъп до иначе частните тераси.

30.04.-12.05 Biergarten Poble Espanyol

Фестивал на бирата, по подобие на Октоберфест. Провежда се в Побле Еспаньол, с безплатен вход за резиденти.

 

5.05. Ден на майката

В Испания през първата неделя на месец май се отбелязва Денят на майката.

10- 12.05 Formula 1

За любителите на високите скорости предстои Формула 1

8-12.05 Superyach Show

Луксозно яхтено изложение ще се състои в Барселона з апореден път.

11-19.05 Automobile Barcelona

Автомобилния конгрес в барселона празнува своя 100-годишен юбилей на това издание! Ще има много интересни представяния.

17.05 Backstreet boys в Барселона

Някои не са ги чували, но за други това са техните идоли. Предстои концерт в Барселона от световното им турне.

Backstreet boys Барселона

18.05. Нощ на музеите

По повод международния ден на музеите на 18-ти май от 19 до 1 ч. през нощта ще могат да се посетят над 80 обекта в Барселона, като освен посещение, предлагати спектакли и забавление за цялото семейство. Вход свободен.

Нощ на музеите Барселона

10-12.05 Международен конкурс за рози

Парк Cervantes Вход: свободен

В рамките на един уикенд от месец май в розовата градина на парка Cervantes се провежда Международният конкурс за нови рози. Това е невероятен визуален спектакъл в парка, с безкраен брой сортове разцъфнали рози, които се открояват на фона на зеленината на останалите растения.

рози Барселона

11-19.05 Temps de flors Girona

Фестивал на цветята. Провежда се ежегодно в града Жирона, който не е далеч от Барселона. Струва си да се види. Историческият център е украсен с безброй красиви цветя. 

2.05. Bloom Art Fest

По подобие на фестивала в Жирона, за първи път ще се организира Bloom art fest, като целия търговски център Глориес ще бъде украсен

12.05 Акварелиада

Артхостал Барселона организира пленер по рисуване Акварелиада из улиците на квартал Борн

Акварелиада 2019 Барселона

14.03-2.06 Среща с Ван Гог 360º

Ще се потопите в света на емблематичния художник, ще откриете най-известните му творби и ще научите за живота му чрез мултисензорно преживяване. Може да се посетят шест зали, където ще можете да видите, докоснете и дори да чуете мислите на художника.

27.04-26.05 World Press Photo

Изложба и конкурс от световно ниво за журналистическа фотография. Организира CCCB.

world press photo barcelona 2019

16-31.05 Ciutat Flamenco

Този фестивал, който се провежда в средата или края на май, обединява всички необходими условия, за да се счита за автентичен пътеводител в изкуството на фламенкото. Към различните концерти, включени в програмата, са добавени различни паралелни мероприятия, като курсове по фламенко и изложби.

27.05- 2.06 Primavera sound

Primavera Sound е един от най-забележителните фестивали в международната музикална програма и се провежда в различни части на града.

Предлагаме 2 билета с 20% намаление за 30-ти май дневна програма. За контакти

фестивал фламенко Барселона

26.05 Европейски избори

Предстоят избори за европейски парламент, в които ще вземат участие основните български партии. Повече тук.

европейски избори 2019

Това са малка част от събитията, които предстоят през май в Барселона. Ако сте в града по това време, може да се насладите на много улични базари за храна и други стоки, музиканти, фестивали и представления, от които става ясно, че в Барселона изкуството е на огромна почит. Тук хората обичат да прекарват времето си навън при всяка възможност- било то просто на поляна в парка или в някой от многото ресторанти.

Полезна информация за туристите в Барселона

Карти за намаления

Твоят местен гид в Барселона

Виктор Гачуров
Лицензиран екскурзовод в Барселона – Виктор Гачуров

Убедени сме, че туристическият маршрут с гид по заявка ще се превърне в запомнящо се преживяване и дори ще ви накара да го повторите отново. Ето защо ви приканваме да се възползвате от приятните температури през май, за да обиколите града с гид. Ще останете очаровани от нашия екскурзовод Виктор Гачуров и компетентността му по история и култура на Барселона. Ще ви запознае с тайните на града и ще ви препоръча най-добрите ресторанти и места, според вкуса ви.

За контакти: Фейсбук страница

ТРАНСПОРТ, УСЛУГИ И ТУРИСТИЧЕСКИ КАРТИ

Открийте най-доброто от творбите на Гауди и Музея на футболния клуб Барселона, както и много други атракциони. Базиликата Саграда Фамилия, Ла Педрера, Каса Батийо, Лас Голондринас, Зоопарка на Барселона и Националния музей на изкуствата на Каталуния са само част от множеството културни забележителности и места за развлечение, до които Barcelona Card дава достъп, безплатно или с намалена цена. Тази карта за града включва пътуване с влак до летището и обществения транспорт, както и свободен достъп до някои музеи и ползване на намаление за повече от 70 места. Повече информация на български език тук.

  • Частен трансфер:

Предлагаме услуга посрещане от български шофьор. За запитвания и повече информация, може да ни пишете.

  • Montserrat

Как да стигнем най-лесно до Монтсеррат, статията тук

КЛИМАТИЧНИ СТОЙНОСТИ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

  • Максимална температура (средна): 20,5°С
  • Минимална температура (средна): 11,9°С
  • Средна температура (средна): 16°С
  • Валежи (средна стойност): 59 мм
  • Изгрев: 6:49 ч ( 1 май) – 6:20 ч (31 май)
  • Залеж: 20:49 ч (1 май) – 21: 18 ч (31 май)

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ ДА СЕ ПОСЕТИ БАРСЕЛОНА ПРЕЗ МАЙ

Ако не сте страстни почитатели на плажния туризъм, май със сигурност е най-добрият месец за посещение на Барселона. Няма да се редите на опашки, за да посетите най-известните туристически забележителности и климатът е фантастичен, което приканва към теоретично по-характерни за лятото занимания, като да се насладите на добра паеля на плажа или да седнете на някоя от терасите на най-автентичните барове и ресторанти.

ПРЕДИМСТВА

  • Култура: всеки любител на културата не би могъл да пропусне провеждането на Нощта на музеите или Международния ден на музеите. Най-важните музеи, участващи в тази инициатива, са тези, пред които има най-големи опашки, затова ви предлагаме на първо време да посетите някой от тях и след това друг, теоретично с по-малък интерес, тъй като там опашките ще са по-малки.
  • Плаж: Ако имате късмета да хванете някой от топлите дни за месеца, можете да отидете на плажиовете на Барселона, за да се попечете , ако не се страхувате от ниските температури на водата, дори да се изкъпете в морето.

НЕДОСТАТЪЦИ

Морски бани: няма да можете да се насладите на освежаваща баня на плажа, така както бихте могли през юни, юли или август, когато е много по-топло.

Барселона май

Снимки от статията, които не водят към външен линк са на:

Leda Gachurova ,Adam Birkett, Toa Heftiba, gilber franco Dakota Corbin

Още много полезна информация може да намерите в първото българско мобилно приложение за Барселона:ЗА БАРСЕЛОНА

мобилно приложение за Барселона
Инстаграм За Барселона
бюлетин Барселона

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Коментари

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Bravo,mnogo dobre napraveno I polezno.az zivei ot 20 godini V Barcelona,no spazvam zlatnoto pravilo:s bulgari V chuzbina ne se subirai

    • За щастие, това правило не важи за много от българите, с които се срещаме в Барселона и си помагаме взаимно.

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com