Интервюта на българи в Барселона Новини Приятели

Българин проектирал предпазна маска в помощ на медици

Д-р Чарлз Петков прототип маска
д-р Чарлз Петков
д-р Чарлз Петков

Българин проектира прототип на предпазна маска

Д-р Чарлз Петков е лекар в спешното отделение на Дениа, Аликанте. Специализацията му е екстремална медицина, която се изучава единствено в Единбург в Европа. Свързахме се с него, за да научим повече за идеята му и осъществяването на изработката на специално приспособена маска за медици.

Такива маски могат да се принтират от 3D принтери, както и да се сглобят от отделни компоненти като шнорхел и още няколко допълнителни елемента.

Проектът вече е разработен и произведен в сътрудничество с екип, съставен от професори по дизайн: Дейвид Улибари, от Alcoi School of Art and Superior Design, и учители Серхио Фереро и Мигел Анхел Гарсия от EASD Валенсия. Д-р Джоан Ферас от отделението по ортопедия и травматология на болница La Fe също е сътрудничила в проекта; Педро Кастила от Испанската асоциация по роботика и домашна автоматизация, Феран Мол от SBS Software и Хуан Бенавенте, дизайнер.

Мануел Мартинес Торан, координатор на covidvalencia.org, също сътрудничи за реализирането на проекта.

Интервюто с д-р Петков изгледайте тук:

Сайтът на изобретението: https://tinkywinkyvalve.wordpress.com

 

 

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com