Българи в Барселона Интервюта на българи в Барселона Момичетата и градът Новини

Валентина Ванциславова- от фотографията към изобразителното изкуство

Валентина Венциславова изложба Барселона

Българката Валентина Венциславова открива своя изложба в Барселона


Разказвали сме ви за Валентина Венциславова и нейната интересна професия на моден фотограф. Но днес искаме да ви представим една друга страст, която реализира все по-успешно нашата сънародничка в Барселона- рисуването! На 22-ри ноември 2018 г. Предстои откриването на първата й самостоятелна изложба. Подробности в това интервю:

Валентина Ванциславова изложба Барселона

Представи се с няколко думи.

Родена съм в град Варна, но вече 18 години живея и работя в Барселона. Тук се роди и синът ми Кристиан, който в момента е на 12 години и е едно прекрасно слънчево дете.

Откога е страстта ти по рисуването?

Дълги години съм работила като фотограф за различни списания и модни платформи. В момента вече повече от година работя като галерист в Art Galeria Centro Cultural Montjuic.

Още като дете съм проявявала умения и усет в рисуването, но не се бях занимавала професионално досега. Започнах да рисувам преди около две години, като опита ми като фотограф ми помогна бързо да напредна в рисуването. Случи се някак естествено, за мен рисуването е като едно допълнение към творческия ми път и реализация като артист.

Къде практикуваш? Колко често?

Рисувам всяка седмица и при всяка възможност. Имам прекрасен учител, мой близък приятел и маестро- големият испански художник Jaime Mestres Estartus. Рисувам в неговото ателие. Той ме учи и насочва, помага ми да се осмеля в рисуването. Показва ми различни техники, текстури. Помага ми да смесвам и преоткривам цветовете.  Така прави начина ми на изразяване някак по-смел и сигурен.

 

Разбрахме, че си участвала вече в доста изложби…

Да взимала съм участие в множество колективни изложби до момента, като преди години участвах като фотограф. През последната година излагам предимно художествени творби.  Участвала съм в изложби в Ню Йорк, Рим, Опорто (Португалия). Имам участия в изложби в музеи в Бургос, Мадрид, Япония. През август тази година моя творба беше изложена в Hyogo Perfectural Museum of Art (Япония) Заедно с артисти от още 36 държави.

В момента имам участие в две колективни изложби. Едната е тук в Барселона, организирана от фондация Matilde Tamayo, А другата е в Melilla (Африка), Salon Internacional de Arte y Cultura de Melilla patrocinada por UNESCO.

 

Мислиш ли да развиваш професионално рисуването или ще остане само като хоби? Какво ти носи чисто духовно?

Истината е че след първата нарисувана картина не съм мислила за професионална  реализация. Един път докоснала се до магията на рисуването, бях щастлива да създавам и творя с ръцете и ума си и това ми беше достатъчно.  Но с всяка следваща създадена творба в мен се утвърждаваше желанието и усещането, че искам да се занимавам точно с това на този етап от живота си. В момента ми предстои самостоятелна изложба на 22 ноември, където ще бъдат представени 25 творби.

Вдъхновявам е да търся и създавам хармония, да импровизирам и твоя, да наслагвам чувства и емоции и да ги превръщам в материя… Вярвам, че рисуването е едно средство за изразяване, което създава диалог между хората. Помага ни да разбираме по-добре другите и самите себе си!

Валентина Ванциславова изложба Барселона

 

Валентина Венциславова кани всички желаещи на откриването на първата й самостоятелна изложба в Барселона:

Дата: 22-ри ноември 2018 г. четвъртък

Час: 19:30 ч.

Място: Sala de exposiciones TURO MARC

Адрес: C/ Rector Ubach, 57, 08021 BARCELONA

Изложбата ще може да се посети до 12-ти януари 2019 г.

 

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com
    wpChatIcon