Новини Полезна информация трендинг Туризъм

Топ 10 на най-добрите бюджетни хотели в Барселона

хотел град Барселона

ТОП 10

на

Най-добрите бюджетни хотели в Барселона

Пътеводител на най-добрите хотели в Барселона за пътешественици с бюджет.

В селекцията ще намериш места, които могат да предложат перфектна локация, басейни на покрива, коктейл барове, спа центрове и великолепни гледки.

 

Room Mate Emma

хотел в Барселона
снимка: Booking.com

Спокойно място, което се стреми да осигури на гостите перфектен престой на по-изгодна цена. Този хотел съчетава естетика, приятна атмосфера и добро местоположение.

Персоналът е услужлив и усмихнат, а целта на хотела е да се осигури набор от услуги, както традиционни, така и не толкова обичайни като например  ретро, цветни велосипеди под наем и мини рутер, с който гостите могат да се насладят на безплатен Wi-Fi в целия град. Закуската е евтина, но щедра, топла или студена- по избор. 

Двойна стая от 60 евро

 

Chic & Basic Born

хотел шик Барселона
снимка Booking.com

Ако не се нуждаете от много пространство, но имате нужда от стил в обкръжението си, веригата Chic & Basic е само за вас.

Всички бели стаи са проектирани така, че да са възможно най-светли и проветриви. Стъклените душ кабини, използването на огледала и полупрозрачни усукани PVC завеси са интересни. Това е семпъл хотел по отношение на съоръжения, така че контактът с персонала е доста ограничен, но хората на рецепцията са доста приятелски настроени. Няма ресторант, но се предлага обикновена закуска на шведска маса.

Двойна стая от 69 €.

 

Ciutat de Barcelona

хотел град Барселона
снимка Booking.com

Първото мобилно приложение за Барселона на български език!

Великолепен хотел без излишни украшения. Има хладилници, пълни с безплатна минерална вода на всеки етаж и най-важното – тераса на покрива с басейн, достоен за хотел с два пъти по-висока цена.

Стаите са много обикновени, с безплатен Wi-Fi, а обзавеждането е малко евтино. Едноцветните стени обаче правят доста освежаваща промяна от обикновената многоцветност из града. Ресторантът Komomoto на долния етаж е в перуанско-японски стил. Предлага закуска на шведска маса.

Двойна стая от 58€

 

Hotel Market

хотел маркет Барселона
снимка Booking.com

Хотелът има свежа атмосфера. Изненадващо предлагат безплатна минерална вода и ябълки на рецепцията, а на разположение има безплатен интернет.

Интересна е естетиката в стаите, където могат да се видят легла са с големи рамки, червени лакирани шкафове и портрети на председателя Мао.

Ресторантът на приземния етаж също съчетава дизайнерски вид с ниски цени, макар че се предлагат по-обикновени ястия –  салати, макаронени изделия и риба на скара. 

Двойна стая от 52€

Hotel Pulitzer

хотел Пулицър Барселона
снимка Booking.com

Трудно ще намерите хотел, който е по-централен от Pulitzer, който се намира точно  до площад Каталуня. Голямото му фоайе и бар-зона с бели кожени дивани и червени лакирани шкафове правят мястото един оазис, далеч от шума. Прекрасни са терасата на покрива и коктейл барът. Те са отворени за посещение през топлите месеци и не са ексклузивни само за гости на хотела. Много барселончани обичат да пият по един коктейл след работа. Ресторант VISIT със стъклен таван и градина предлага  средиземноморска кухня.

Дървесината, кожата и сатенът доминират в шикозните, но скромно разположени спални, а баните са облицовани с тъмен мрамор.

Двойна стая от 82 €.

 

Praktik Garden

хотел градина Барселона
снимка Booking.com

 

Входът и малкото лоби са чудесни, декорирани с растения и подвързани книги. Първият етаж е мястото, където всичко се случва. Със сенчестата малка градина, която дава на хотела името си, заедно с изискан салон, където гостите могат да си направят отлично кафе.

Стандартните стаи са малки и са снабдени с вътрешна светлина, високи тавани, бели стени и оригинални елементи. Леглата са удобни, а баните са безупречно чисти.

Двойна стая от 62 €.

Hotel Jazz

хотел Джаз Барселона
снимка Booking.com

Непринуден тризвезден хотел точно в центъра на града, лишен от еднообразието и безспорно удобен за пътници с пълен график, близо до различни транспортни връзки.

На покрива има басейн, който е достатъчно голям, за да се плува. Може да се излегнете на шезлонг с прекрасна гледка към  хълма Мontjuic.Стаите са с изненадващо широки легла , закуската се сервира на първия етаж.

Двойна стая от 79 €.

 

Catalonia Portal de l’Angel

хотел Портал дел Анхел Барселона
снимка Booking.com

Изключително отзивчив персонал, който ще ви информира за много неща за града. Лоби барът не е много повече от един коридор със столове, но в градината има и остъклен ресторант, в който сервират леки ястия.

Двойна стая от 100 €.

 

H10 Casanova

Първото мобилно приложение за Барселона на български език!

хотел централна Барселона
снимка Booking.com

Функционален хотел с добро съотношение качество-цена, насочен към бизнес гости, но също предлага  немалко забавления. В градината има заградена дзен зона за спа процедури. Има басейн на покрива и бар, както и фитнес зала, която гледа към върховете на планината Montjuïc. 

Преобладаващата цветова схема в стаите е сметана и шоколад, а в декора се срещат мебели от 70-те години в стила Habitat. Ресторантът „Mexiterranée“, както подсказва името, смесва мексиканска и средиземноморска храна. 

Двойна стая от 84 €

 

Banys Orientals

спа хотел Барселона
снимка Booking.com

Подходящ за турски бани, хотелът е елегантен, с малки и удобни стаи, персонал, който помни редовните посетители и приличен ресторант на долния етаж.

Стаите са едноцветни, сравнително малки, но удобни. Хотелът разполага ресторант Parellada, с добър набор от каталонски ястия на много прилични цени.

Двойна стая от 84 €.

 

Всички посочени цени са стартови цени за двойни стаи, на базата на двама души, в нисък сезон. Тези цени могат да се променят през сезона и по време на  празници и събития.

 

Първото мобилно приложение за Барселона на български език!

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com