Българи в Барселона За новодошлите Новини Полезно Туризъм Хора

Януари в Барселона

януари в барселона

Ето че още една година се изниза… Поучи се от грешките, запази само хубавите моменти и отправи поглед смело напред към 2020-та! Ако си в Барселона през януари, виж какво предстои в списъка ни с най-интересни събития.

Празнични дни

Януари в Барселона

Нова година

В новогодишната нощ всички заведения в града се надпреварват в предлагането на едно незабравимо преживяване, но може би най-вълнуващо ще е посрещането на 2020-та на Площад Испания, където се провежда традиционно голяма заря и концерт.

тримата влъхви Барселона

Тримата влъхви

В нощта на 5-ти срещу 6-ти януари Барселона посреща Тримата влъхви от Ориента, които носят дарове на всички по случай Рождеството на Исус. Децата се особено щастливи и са подготвили своите писма с желания до тях. Провежда се пищно шествие из центъра.

Fira de Reis

La Fira de Reis

Провежда се на булевард Gran Vía, основен акцент е празникът  Los Reyes на 6-ти януари. Работно време от 20-ти декември до 6-ти януари, 11 до 22 ч.

имоти в Барселона

Интересни места и събития в Барселона

portable-3316287_640

Tres Tombs

В квартала Sant Antoni в Барселона се провежда шествие с коне, наречено Tres Tombs. Празник не само за жителите на квартала, а и за всички посетители. Тази година е на 25.01. Виж програмата тук:

шопинг в Барселона

Намаления %

It’s shopping time! От 7-ми януари започват големите зимни намаления, които мнозина очакват с нетърпение! Удобен момент да разгледаш и най-големите аутлети в Барселона. Виж кои са те:

Музей Пикасо Барселона

Безплатни музеи

Всяка първа неделя на месеца има безплатни музеи в Барселона. Някои от тях, като Музея Пикасо, предлага свободен достъп и през други дни от месеца. Виж списъка на музеи:

Ако ти предстои екскурзия до Барселона през януари

Въпреки, че януари е един от най-студените месеци през годината (не пада под нула температурата), не мисли че няма какво да се прави в Барселона! Забележителностите са все така впечатляващи и дори по-хубави без тълпите хора в тях. А слънцето е налице и предразполага за мохито в някой плажен бар през деня.

mobile app za barcelona

Важни промени, които влизат в сила от януари 2020 г.

За хората, които живеят в  или ще посетят Барселона от 2020 г. влизат в сила две значителни промени- органичава се достъпа на стари коли в града и настъпват промени в цените на билетите за градски транспорт. Прочети по-долу подробности.

Ограничават движението на колите с вредни емисии

зона ниски емисии Барселона ZBE

Постоянна зона с ниски емисии в Барселона влиза в сила от 1 януари 2020 г. С общинска наредба ще бъде регулирано движението на МПС в Барселона.

Нови тарифи за билети и карти в Барселона от 2020

-Usual T-mes Барселона карта транспорт

T-10 изчезва и пускат T-Usual и T-Casual. Вижте новите цени и видове карти, които влизат в сила от 1 януари 2020 г.

Новодошли в Барселона - първи стъпки

Знаем, че всяко начало е объркващо и има нужда от солидна подготовка преди да предприемеш първи стъпки в чужда държава. Разгледай съветите ни, ако си търсиш работа в Барселона и Испания:

Къде се намира Генералното консулство на Република България в Барселона

колко българи в Барселона

За всякакви административни услги, свързани с българските граждани в Барселона и Испания, може да с еобръщате към българското Генерално консулство на следния адрес:

Как да плануваме екскурзията си до Барселона

Кога да посетим Барселона

Ако през 2020-та година имаш планове да посетиш Барселона с цел екскурзия и кратък престой, виж съветите ни за една добра подготовка:

Може да те интересува също...

Виж нашите две видео рубрики, които създадохме в полза на българи в Барселона.

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *