Българи в Барселона Новини Полезно Приятели Разходки Събития Туризъм

Барселона през ноември

Барселона през ноември

Протести

9,11,12,13 и т.н.

Барселона е разтърсена от протестна вълна на поддръжниците за отделяне на Каталуния и през октомври имаше една доста интензивна седмица между 14-ти и 18-ти, която остави черен отпечатък върху имиджа на града. През ноември продължават с манифестациите по улиците, особено около 10-ти ноември, когато има парламентарни избори. Да се надяваме да останат мирни, както са през последните дни…Създадохме група във WhatsApp, където пускаме обновления с всичко, което се случва около протестите и пътната обстановка в града. Може да влезеш в нея чрез този линк.   Във Фейсбук страницата ни излъчваме на живо от Барселона, така че да покажем реалната обстановка през деня и че не е толкова страшно, колкото изглежда по новините. Ако се чудиш дали да посетиш Барселона , изгледай това видео.

протести в Барселона
La Castañada

Castanyada/Halloween

традиция срещу комерсиализация

На 31.10 срещу 1.11. се празнува Денят на Вси Светии или още го наричат Деня на мъртвите. Тук в Каталуния обаче не обичат да го честват, защото си имат собствена традиция, наречена Castanyada. Идва от думата за кестени- castañas. Има легенда, че една баба Castañera пече и раздава кестени и сладки картофи на всички- и деца и големи. Пеят се песни за нея и този ден в училищата е особено презничен. Затова и си взимат почивни дни на 1-ви и 4-ти ноември и така се получава дълъг уикенд за семейни разходки или почивка. Прочети всичко за пранзика тук.

Маратони

10 и 24 ноември

Маратоните из града Барселона са доста често срещано явление. Всеки месец почти има поне по един. Обикновено се правят през уикенда и започват рано сутрин към 8 до към 12. Затварят централни улици, заради маршрута. През ноември има два големи маратона:

10.11.- Маратон на жената 

24.11- Маратон Cursa Jean Bouin 2019 – 10k run

маратон барселона

Manga festival

31.10-3.11

Панаирът на анимационните и комикс герои Manga 2019 в Барселона за пореден път посреща повече от 100 000 посетители. Тазгодишното издание е 25-то поред, както обикновено, се провежда в павилионите на Fira Montjuic, близо до Плаза де Еспаня Повече информация за Manga Fair тук.

Messi 10

Cirque du Soleil

Акробатични номера в стила на великия Меси! Това предлага тазгодишният цирк на Cirque du Soleil в Барселона през есента. Зрелище и невероятни изпълнения. Билети може да закупите тук, предлагат и намаления.

кастейерс

Кули от хора

10.11. Poble Sec

Castellers de Poble sec е групата на квартала Побле Сек, която прави кули от хора и този ноември на 10-ти ще бъдат на улица Blai. Красива каталунска традиция, олицетворяваща единството, подкрепата и волята на хората, които са задружни и целеустремени.

Фейсбук страница на групата.

Здрави и сияйни

15 и 16 ноември, безплатен семинар

Специално за българските дами ще се проведе безплатен семинар в Барселона. На 15 или 16 ноември ще може да разберат повече за грижата за кожата, а и за здравето като цяло. Местата са ограничени! Повече за семинара и резервации тук.

Barcelona shopping night

28.11. Passeig de Gracia

Нощ на шопинга организира традиционно асоциацията на един от най-търговските булеварди в Европа- Пасейдж де Грасия. Тази година е на 28.11. като магазините ще работят до 1 ч. през нощта. Това е своеобразен празник на модата за любителите на шопинга и блясъка. Датата не е окончателна засега…

Black friday

Черен петък 29 ноември

Както Хелоуйн, така и Черният петък, прилежно наложени ни от Америка към Европа, всяка година се честват и карат хората да изпразват портфейлите и картите си. Магазините се надпреварват кой ще даде по-добра оферта в този ден. Cyber Monday пък е понеделникът след това.

шопинг в Барселона
Поручик Бенц Барселона

Български театър

30.11. Поручик Бенц

За втори път от 10 години насам и за първи път в Барселона с тази постановка пристига български театър! Не е за изпускане! Актьорите също са развълнувани да ни видят. Отправят видео обръщение тук. Всичко за постановката и как може да спечелиш 2 безплатни билета, прочети тук.

Настаняване

Къде да спим в Барселона

Ако ти предстои туристическо или кратко работно посещение в Барселона, може да разгледаш информацията за хотели, апартаменти и други места за настаняване тук.

Предлагаме опознавателни турове и изготвяне на индивидуални маршрути. 

За конаткти: contact@zabarcelona.com

апартаменти, хотели и хостели в Барселона
бюлетин Барселона

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com