Българи в Барселона Календар Новини Полезно Разходки Събития Туризъм Хора

Декември в Барселона- събития и интересни места

декември в Барселона

Декември в Барселона

Може да няма сняг през зимата в Барселона, но коледното настроение витае навсякъде из въздуха, още от края на ноември. Какви интересни събития предстоят, чети по-долу. Ако милееш за българското, посети някое от тържествата през декември. Подготвили сме и томбола за Коледа (виж в края на поста).

Коледни пазари в Барселона

коледен пазар барселона катедрала

La Fira de Santa Llucia

Провежда се до 24-ти декември (без 25-ти) всеки ден от 10:30 до 20:30 ч. пред Катедралата на Барселона.

коледен пазар барселона саграда фамилия

Fira de Nadal de la Sagrada Família

Освен коледни стоки, предлага кулинарни изкушения като churros con chocolate например. Работно време до 24-ти декември от 10 до 21 ч.

Fira de Reis

La Fira de Reis

Провежда се на булевард Gran Vía, основен акцент е празникът  Los Reyes на 6-ти януари. Работно време от 20-ти декември до 6-ти януари, 11 до 22 ч.

мобилно приложение за Барселона

Интересни места и събития в Барселона

all those food market barcelona 2018

All those food market

През първия уикенд на декември ще се проведе големият фестивал на уличната храна All those food market, на който ще се продават и български баници от Banitsa Barcelona

фермерски пазар барселона

Mercat de Pagès a Barcelona

Фермерските пазари в Барселона отдавна не са просто сергии с пресни и еко продукти. Паралелно с тях се организират много мероприятия и забавления за цялото семейство.

дядо Коледа в Барселона

Виж дядо Коледа

Ако искаш да кажеш своите желания за Коледа лично на белобрадия старец, той ще присъства в специално събитие от 6-ти до 9-ти декември в Poble Espanyol. Побързай да вземеш вход с 60% намаление!

площад каталуния барселона

Гигант на Площад Каталуния

Площад Каталуния ще се превърне в град на усмивките, а на него ще бъде поставен 4-метров гигант- г-н Зима. Ще се провеждат множество концерти и събития.

новогодишен концерт барселона

Новогодишни концерти

Вече 28 години се изнася Големият новогодишен концерт от Йохан Щраус, с участието на едноименния оркестър и балет. В Барселона се провежда в:

ледени пързалки Барселона

Ледени пързалки

Въпреки, че няма сняг в Барселона, може да откриеш места, където да покараш кънки на лед. Виж кои са те:

Къде да посрещнем Нова година в Барселона

Ако очакваш да има навсякъде заря и шумно посрещане на Нова година в Барселона, ще трябва да те разочароваме. Тук традициите са други- хапват се 12 гроздови зърна за късмет и после се излиза на заведение. Има няколко места на открито, на които все пак се събират масово хора, за да усетят по-силно духа на празника. Това са:

Площад Испания

За някои е страхотно преживяване, за други е прекалено голяма тълпата. Всеки сам преценява. Струва си да се види поне веднъж. Но си предвиди повече време за пристигане и придвижване след това, също и си носи вода.

Poble Espanyol

Нова година в Барселона 2018 2019

Ориентирана към по-танцуващото поколение, фиестата в Испанското село предлага нестихващ купон. За разлика от Площад Испания, това събитие е с платен вход, който включва куверт от 4 питиета, гроздови зърна и новогодишни парти украшения.

Ресторанти с музикална програма

Почти всички ресторанти в Барселона предлагат куверт за Нова година, но малко са тези, които ще го съчетаят с приятна музика на живо. В следния линк са поместени най-добрите заведения, където може да изпратите старата година и да посрещнете 2019-та. Ако ще празнуваш вкъщи, може да изненадаш гостите с някоя каталунска рецепта.

За българите в Барселона

Демекври месец в Барселона е осеян с множество български събития, на които ще се насладим на нашенски ритми и традиции. Не ги изпускай!

Коледна томбола!

Тази година имаме не една , а цели 2 награди!  Може да участват хора, които живеят в или около Барселона, както и такива извън Каталуния.

43405826_1967193456915193_2614546188795379712_n

Фолклорен фестивал

ФФ „Гергьовден“ ни кани на голям фестивал с участието на много танцови състави от България. Ще се проведе на 1-ви декември в Калея от 17 ч. Вход 5 евро.

българска фиеста Барселона

Голямо коледно бг парти

Дата 15-ти декември, събота, от 18:30 часа в Борн. Организира ФФ „Старият чинар“. Ще ни посети самият Дядо Коледа, както и ще има българска храна и танци.

български училища в Каталуния

Коледни тържества

Българските неделни училища ще проведат своите коледни тържества, отворени за публика в:

Българска православна църква в Барселона

В Барселона може да се посети българска православна църква всяка седмица. Виж разписанието на богослуженията на този линк:

От следното видео можеш да придобиеш малка представа как изглежа отвътре църквата:

Балканският фестивал идва, за да разтърси Барселона..отново!

Дата: 12-ти декември

Час: 20:30 ч.

Място: Sala Apolo 2

Вход: от 10 €

Билети онлайн:

Balkabarna festival

За първи път през зимата се организира големият балкански фестивал Балкабарна! Опаааа!

Билети и инфо тук.

Може да те интересува също...

Наскоро пуснахме две нови видео рубрики, които да са в полза на българи в Барселона.

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

Добави коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *