Туризъм

5 кафенета, където предлагат най-доброто кафе в Каталунската столица

на българско кафе в Барселона

Кафе със соево мляко, ирландско кафе или макиато… Знаете ли, че има над 1000 различни вида кафе? Предполагам ще ми отговорите отрицателно. Например един турист в Барселона със сигурност не знае, че ако поръчаме cigaló, perfumat, honorable , всъщност става въпрос за едно и също нещо, а именно- кафе. Каталунците са доста взискателни и когато поръчват кафе, няма да се примирят с некачествено и зле приготвено кафе. Поради тази причина ще ви препоръчаме най-добрите места, където може да се насладите на истинско кафе.

  1. Cafés El Magnífico /Прекрасно кафе/Carrer de l’Argenteria, 64

Достатъчно е да минете покрай входа на това известно барселонско кафене, за да усетите мириса на прясно сварено кафе. Кафенето е отворило врати за посетителите преди повече от 100 години. Тук имате върможност да дегустирате декорирано кафе , силно късо кафе или кафе с мляко. Цената напълно отговаря на високото качество и има безкраен избор от различни типове кафе.

1212121

  1. Satan’s Coffee Corner

Carrer de l’Arc de Sant Ramon Del Call, 11

Задължителна спирка за любителите на кафето. Мястото е подходящо за хипита, но и за всеки, който оценява доброто кафе, направено с помощта на машина. Тук важно място заемат тортите и сладкишите. Гарантираме ви, че когато видите кулинарните чудеса на сладкарите, няма лесно да излезете от това място.

999

  1. Spice Cafe /Космическо кафе/

Carrer Margarit, 13

Едно от нещата, които трябва да направите, ако посетите Барселона, е да пробвате кафето на това малко, но уютно заведение. Прадлага голямо разнообразие на различни типове кафе, които перфектно се допълват с парче торта. Ще ви бъде невъзможно да си изберете сладкиш, защото всичките са много вкусни, но все пак ви препоръчваме да пробвате торта от моркови, която е безспорно най-добрата.

888

  1. Nomad Coffee /Кафе Номад/

Pasaje de Sert, 12

Това място е предназначено за истински любители и дегустатори на кафе, защото тук умишлено не се сервира никаква захар, за да не разваля оригиналния вкус на кафето. Предлага се натурално кафе, приготвено по различни начини. Ако поискате съвет от бармана, той ще ви предложи кафе според вашия вкус въпреки, че ви съветвам да опитате ‘Flat White’, което със сигурност ще ви хареса.

141414

  1. Nabucco Tiramisu

Plaça de la Vila de Gracia, 8

Ако сте от хората, които обичат да пишат или четат по кафенетата като бохеми, не се колебайте да посетите точно това кафене, където сервира най-доброто италианско кафе. Това заведение има 60 годишна история и вкусът на кафето е уникален. Капучиното,  което приготвят тук, е едно от най-добрите, които сме опитвали някога. Придружено от тирамису, прави изживяването незабравимо. Със сигурност това кафене е едно то най-кокетните и синпатични в Барселона..

1515

Източник: barcelonasecreta.com

Леда Трифонова

Създател на сайта "За Барселона", Леда се влюбва в каталунската столица от пръв поглед и заживява щастливо тук. Вярва, че има енергия/сила, която движи нещата да се случват по точно определен начин в точно определен момент и се наслаждава на възможността да бъде част от този момент.
Следи @ledabarcelona и @3abarcelona в Инстаграм.

1 Коментар

Кликни тук за да добавиш коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оферти самолетни билети

Намери хотел в Барселона

Забележителности в Барселона

  • La-Pedrera-Vista-general.jpg
Booking.com